Három eset, amikor újra kell regisztrálnod a Digitális Állampolgár alkalmazásba
2026. 08. 27. 07:33
Olvasási idő: 2 perc
A Digitális Állampolgár alkalmazás készülékhez kötött, ezért telefoncsere vagy új eszköz használata esetén ismét regisztrálni kell. Ugyanez a teendő az app törlése, valamint az aláírótanúsítvány visszavonása után.
A Digitális Állampolgár mobilalkalmazás tájékoztatója három olyan esetet sorol fel, amikor ismételt regisztrációra van szükség. Az azonosítás kormányablakban, eSzemélyivel vagy szelfivel is elvégezhető.
Készülékcsere és több eszköz használata
A Digitális Állampolgár alkalmazás biztonsági okból az adott készülékhez kötődik. Ha új telefonra váltasz, azon ismét regisztrálnod kell.
Ez akkor is érvényes, ha nem cseréled le a régi készüléket, de az alkalmazást egy másik eszközön is használnád. Minden használni kívánt készüléken külön regisztráció szükséges.
Új tanúsítványhoz jelenleg új regisztráció kell
Ismételt regisztrációra van szükség akkor is, ha visszavontad az alkalmazásban használt aláírótanúsítványt. A tanúsítvány az igénylés pillanatában érvényes adatokat tartalmazza, ezeket később nem lehet módosítani.
Új aláírótanúsítvány igényléséhez jelenleg újra kell regisztrálni az alkalmazásba. A szolgáltató tájékoztatása szerint dolgoznak a folyamat átalakításán, de annak időpontjáról nem közöltek részleteket.
Törlés után sem marad meg a regisztráció
Ha törlöd az alkalmazást, majd ismét letöltöd, a regisztrációt is meg kell ismételned. Emiatt egy működési hiba esetén nem érdemes első lépésként eltávolítani az appot.
Hiba esetén meg lehet próbálni később újra a műveletet, illetve érdemes megvárni a következő alkalmazásfrissítést. A problémát a 1818-as telefonszámon is jelezheted.
Így végezhető el az új regisztráció
Ha ismételt regisztrációra van szükséged, az alábbi lehetőségek közül választhatsz:
- személyes azonosítás kormányablakban;
- azonosítás eSzemélyivel;
- szelfis azonosítás az alkalmazáson keresztül.
A tájékoztató nem határoz meg külön határidőt az új regisztrációra. Az azonosítást akkor kell elvégezni, amikor az alkalmazást az érintett készüléken ismét használni szeretnéd.